– De ontdekking van het Wezenland -Michiel Everts

De ontdekking van het Wezenland

Auteur: Michiel Everts
Boekvorm: paperback
Pagina’s: 384
Uitgever: S2 Uitgevers
Verschenen: 2016
ISBN: 978.94.92528.07

Bespreking: Wanneer je een probleem ervaart in het heden en er is geen aanwijsbare fysieke oorzaak te vinden, ligt de oorsprong van het probleem vaak in het verleden. Dat kan je jeugd zijn, maar ook verder terug in de tijd, namelijk in een vorig leven. Iemand die je kan helpen om bij de herinneringen van dat leven te komen is een regressietherapeut. Onder lichte hypnose wordt de cliënt teruggevoerd naar dat cruciale moment in een vorig leven.

Michiel Everts is regressietherapeut en om vooral jonge mensen meer bewust te laten worden van het bestaan vorige levens, heeft hij een boek geschreven: ‘De ontdekking van het Wezenland’. Een verwijzing naar de aarde waar de wezens, lees: zielen, leven.

In een romanvorm vertelt hij het verhaal van twee tieners, Jeremy en Michelle. Ze zitten bij elkaar op school, maar ze kennen elkaar al veel langer en er is een hechte vriendschap tussen hen ontstaan. Op een dag wil Jeremy een tijdcapsule terug vinden die hij begraven had toen hij zes jaar was. Michelle gaat met hem mee. Maar dan gebeurt er iets vreselijks. Michelle krijgt een ongeluk. Dit wordt het begin van een spannend, maar ook een zeer leerzaam avontuur voor de beide zestienjarigen.

Als gevolg van haar ongeluk raakt Michelle in coma en op dat moment treedt haar ziel uit haar lichaam. Maar ze is niet alleen. Sarah is bij haar en stelt zich voor als haar geleidegeest of gids. Sarah legt aan Michelle uit dat ieder mens een geleidegeest heeft. Een ziel die de aardse mens mag begeleiden tijdens zijn/haar leven. Ze mogen ideeën aanreiken, maar ze mogen het aardse leven niet overnemen. Het is immers een leerschool waar iedere ziel zelf doorheen moet. Terwijl Michelle wijze lessen ontvangen van Sarah over het geestenrijk en het doel van een aards leven, raakt Jeremy het rechte pad kwijt, nadat ook hij slachtoffer is geworden van een auto-ongeluk. Dat raakt Michelle diep en ze probeert alles om haar vriend te helpen. Ook als dat betekent dat ze hiervoor in regressie moet gaan om terug te keren naar haar herinneringen aan een leven in de Middeleeuwen. Wat volgt is een intrigerend verhaal dat zowel leerzaam, als spannend is en dat zelfs een beetje horror bevat. Beetje bij beetje worden de geheimen geopenbaard over eerdere onderlinge relaties tussen Michelle, Jeremy en Sarah. Maar ook tussen Michelle en haar moeder.

Wie ‘De ontdekking van het Wezenland’ leest en nog twijfelt over reïncarnatie, ontdekt gaandeweg dat het leven meer omvat dan alleen het verblijf op aarde. In dit boek lopen twee werelden –de zichtbare en onzichtbare – naadloos in elkaar over. Op ingenieuze wijze heeft Everts het verleden met het heden vervlochten en fictie met informatie over reïncarnatie verweven. De auteur houdt daarbij goed rekening met zijn lezers. Ook voor mensen die weinig weten over de zielenwereld, is zijn uitleg via de gids Sarah goed te volgen.

Opmerkelijk aan dit boek over vorige levens is Everts duidelijk laat zien dat relaties dikwijls verder gaan dan één leven. Mensen reïncarneren groepsgewijs en dus komen we elkaar telkens in andere hoedanigheden tegen. Een moeder kan in een vorig leven je zus/broer zijn geweest en je beste vriendin je echtgenoot. Alles hangt met elkaar samen, net als in het universum. Niets gebeurt zomaar en mensen kruisen niet uit toeval je pad. Alles heeft een doel, ook onaangename ervaringen. De bedoeling is dat wij van onze fouten leren, zo niet dan zullen we aan de aarde gebonden blijven en zal onze ziel zich niet verder kunnen ontwikkelen. Dat is in wezen de achterliggende gedachte van ‘De ontdekking van het Wezenland’. Beslist een aanrader voor jonge mensen die op een zeer toegankelijke manier meer willen weten over de ziel en haar taak op aarde.

 

Beoordeling: X X X X Zeer goed.

Advertenties
%d bloggers liken dit: